لیست اختراعات حمید نقش آرا


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1399/02/21
تاریخ ثبت: 1399/06/11
خلاصه اختراع:

آمونياك گازي است بي رنگ، با مزه ي فوق العاده تند و زننده كه اشك‌آور و خفه كننده است. اين گاز، در حضور مواد نفتي و ديگر مواد افروختني خطر آتشگيري را افزايش مي‌دهد. با توجه به اينكه كشور در حال حاضر در تحريم هاي سنگين قرار دارد و با توجه به نياز مبرم صنايع مختلف به سنسورهاي گازي مانند سنسور آمونياك، ساخت و توليد اين حسگرها از اهميت بسيار بالايي برخوردار هست. بنابراين، ما سنسور ZnO-MWCNT را براي شناسايي گاز سمي آمونياك ساختيم. از مزاياي اين سنسور مي توان به: ابعاد بسيار كوچك، فناوري بروز آن، نوآوري و منحصر به فرد بودن اين حسگر، پايداري بالا، تشخيص گاز آمونياك در غلظت هاي پايين 10 و 20 ppm در دماي اتاق، قابليت رسيدن به توليد انبوه، دردسترس بودن و توانايي انطباق آن با صنعت، قدرت انتخاب پذيري بالا، عمر مفيد بالاي آن و در نهايت ارزان و به صرفه بودن آن اشاره كرد. روش كار آن بدينگونه هست كه دو سر آن توسط سيم بسيار نازكي به يك مدار الكتريكي وصل شده و رفتار مقاومتي آن توسط كامپيوتر ثبت و در مانيتور به نمايش در مي آيد. هنگاميكه گاز آمونياك وارد محيط كاري مي شود، سنسور بلافاصله آن را تشخيص داده و مقاومت آن شروع به افزايش مي نمايد. پس از قطع گاز، سنسور گاز شروع به كاهش مقاومت كرده و به 70 درصد حالت اوليه يا سطح مبناي خود بر مي گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1399/02/20
تاریخ ثبت: 1399/06/11
خلاصه اختراع:

تا كنون سنسورهاي زيادي با اكسيد روي ساخته شده است كه هر كدام داراي ويژگي هاي مختلفي هستند. ما با استفاده از نانوذرات ZnO با ساختار ورتسايت، و مكانيزم به كار برده شده در ساخت آن، توانستيم پاسخ و پايداري اين سنسور را نسبت به سنسورهاي ZnO مشابه بالا برده و همچنين ابعاد آن را به 1*2 سانتي متر و ضخامت 1mm كاهش داديم. با استفاده از تصاوير FESEM و داده هاي XRD مشاهده كرديم كه لايه ي نازك Zn بازپخت شده در دماي 700 درجه ي سانتي گراد و مدت يك ساعت، بيشترين خاصيت نيم رسانايي را دارد و از اين نتايج براي ساخت اين حسگر استفاده نموديم. مراحل ساخت سنسور در دانشگاه تبريز و تمامي تست ها و اناليزهاي آن در دانشگاه صنعتي شريف با سيستم بسيار پيشرفته و بروز انجام گرديد. همچنين ما از عناصر تيتانيوم و طلا با ماسك مخصوصي در مقياس 500 ميكرون، به عنوان الكترودهاي Sours و Drain استفاده نموديم كه همين ويژگي باعث افزايش پاسخ، پايداري و استحكام سنسور مي گردد. مي توانيم ادعا كنيم كه نانوذرات ZnO سنتز شده توسط روش به كار برده در اين پژوهش و همچنين ماسك ميكروني طراحي شده توسط ما، كارايي سنسور ZnO را بهبود بخشيده و آن را منحصر بفرد ساخته است.

تاریخ اظهارنامه: 1401/10/11
مالک/مالکان: آقای هادی کسانی
تاریخ ثبت: 1403/01/27
خلاصه اختراع:

طيف‌سنجي و آشكارسازي ذرات آلفا از اهميت بالايي برخوردار است. تشخيص آلفاي ناشي از وجود راديوم 226 در مواد غذايي و آب بسيار مهم است. چراكه سلامتي انسان را تحت تاثير قرار ميدهد. فوتوديودها قطعات الكترونيكي هستند كه در آشكارسازي نور و تابش‌هاي هسته‌اي به كرّات مورد استفاده قرار گرفته است. در اين اختراع با استفاده از باري كه در فوتوديود BPW34 توسط ذرات آلفا ايجاد مي‌شود آشكارساز ذرات آلفا طراحي و ساخته شده است. ابتدا با استفاده از مواد شيميايي غلاف محافظ فتوديود را از آن جدا نموده و پيوند سيمي آنرا زير ميكروسكوپ برقرار ميكنيم. با استفاده از تقويت كننده عملياتي AD8666 پالس‌هاي توليد شده در فوتوديود را به پالس‌هاي ولتاژ تبديل ميكنيم. بعد از بهم بستن مدار پيش‌تقويت كننده ، تقويت كننده، شكل دهنده پالس و فتوديود، آنرا در يك محفظه آلومينيومي قرار داده و خروجي و منبع تغذيه را براي آن تعبيه نموديم. نكته ابداعي طرح در استفاده از فتوديو تجاري BPW34 ، تقويت كننده عملياتي AD8666 ، كارت صوتي به عنوان ديجيتايزر و برد رزبري‌پاي به عنوان پردازنده مي‌باشد. كارت صوتي سيگنال خروجي آشكارساز را به صورت سيگنال ديجيتال به پردازنده تحويل و پردازش ديجيتال بر روي آن اعمال شده است. نهايتاً طيف آلفاي چشمه راديواكتيو راديوم– 226 را بدست آورديم.

موارد یافت شده: 3